Collaroy House

 

News & Updates

Wheeler heights House gets approved DA
06-02-2018 
A new project has been added to the projects page

North Curl Curl house nearing completion
31-01-2018 
This innovative house employing passive solar technology is being built at the moment  - see photos on the 'Projects' page


Archive
 
This was the design for a new house at Collaroy Basin NSW. The house was located one house back from the water, but a public reserve in front afforded views right up the coast to the north. The clients brief was to exploit the view with a contemporary house that was also relatively low maintenance given it's close proximity to the water, and also have off street parking for 5 cars. The living room was located to the north and was one and a half height space with floor to ceiling glass facing the view. A wrap around concrete verandah to the first floor master bedroom with tapered columns provides the necessary summer shading to the living room below. The central stair to the house afforded access to the roof 'whale watching' deck above the master bedroom.


110714115011_Collaroy_Upper_Level 110714115011_Collaroy_Ground_Level 110714114236_Collaroy_Elevations_2
110714114236_Collaroy_Elevations_1 110714114151_collaroy_house_Elev_6 110714114151_collaroy_house_Elev_5
110714114151_collaroy_house_Elev_4 110714114151_collaroy_house_Elev_3 110714114151_collaroy_house_Elev_2